
Brownie z fasoli już nikogo nie dziwi, każdy o nim słyszał. Dzisiaj wrzucam Wam przepis na takie klasyczne, bez dodatków. Takie, które przygotujesz w 5 minut. No dobra… Jeszcze musimy dodać czas pieczenia, czyli 50 minut :). Brownie z fasoli kcal ma jedynie 600.
Możesz zaskoczyć swoich gości i podać im coś nietuzinkowego, coś czego nie znajdą w typowej cukierni. Przecież nikt nie powiedział, że deser musi składać się z dużej ilości cukru białego, mąki, czy też sztucznych wzmacniaczy smaku.
Brownie z fasoli kcal 600 – zdrowo i smacznie
Jest to świetna alternatywa dla dzieciaków i rodziców maluchów, którzy nie chcą by ich dziecko było faszerowane na każdym kroku cukrem. Sama walczę z tym, by każda wizyta gości nie wiązała się z dostarczeniem mojej Julci ciastek, deserków i innych słodkich przekąsek, które najczęściej zawierają biały cukier, tłuszcze trans, substancje spulchniające, syrop glukozowo-fruktozowy, uwodorniony olej palmowy.
Być może dzięki temu zachęcisz ich, a przede wszystkim ich dzieci do zmiany swojego stylu odżywiania. Warto wspomnieć tutaj o tym, że polskie dzieci tyją najszybciej w Europie. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia, w ciągu ostatnich 20 lat wzrosła trzykrotnie liczba dzieci z nadwagą. To na naszych barkach jest zdrowie naszych dzieci. Bądźmy odpowiedzialni, jedzmy zdrowo.
Poniżej znajdziecie przepis na klasyczne brownie z fasoli kcal około 600. Jeżeli podzielicie je sobie na 6 kawałków, to zjadając jeden śmiało możecie sięgnąć po drugi. Przecież to tylko 200 czystych kalorii, których nie musimy się bać.

Brownie z fasoli kcal 600 – przepis
Składniki do brownie z fasoli kcal około 600:
– 240 g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej) 166 kcal
– 2 średnie banany 210 kcal
– 2 jaja M 162 kcal
– 2 łyżki gorzkiego kakao 70 kcal
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Całe ciasto ma 608 kcal
Do przygotowanie brownie z fasoli kcal około 600 przygotuj miskę, sitko, blender, łyżkę, foremkę do pieczenia oraz papier do pieczenia. Nie zapomnij o kupieniu wszystkich potrzebnych składników :).
Fasolę przełóż z puszki na sitko i płucz pod bieżącą zimną wodą do momentu pozbycia się “piany”. Po jej odsączeniu, wrzuć ją do miski, a następnie zblenduj na gładką masę. Dodaj pozostałe składniki, czyli banany, jajka, kakao i proszek do pieczenia. Zblenduj całość i przełóż foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz całość około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Jeżeli korzystasz z naszego przepisu, będzie nam miło, jeśli oznaczysz nas na zdjęciu (w poście czy relacji). Dzięki!